RFID NEDİR ?

Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) insanları ve nesneleri otomatik tanımlamak için elektromanyetik alan veya radyo dalgaları kullanan teknolojiler için genel bir terimdir. Kablosuz iletişim, bir okuyucu (bazen sorgulayıcı) ve etiket adı verilen küçük bir transponder arasında gerçekleşir.

RFID sık ürün kategorileri tanımlayan bir baskı aracı olarak geç 1960 yılından bu yana kullanılan her yerde barkod, bir torun olarak görülen bir teknolojidir. Barkodların aksine, görüş net bir çizgi doğru bir okuma elde etmek için gereklidir. RFID için kombine edilebilen 8 ila 14 basamaklı sistem ve aynı kodlama şemaları kapsayan barkod teknolojisini farklı sürümleri (EAN, JAN) vardır.

RFID, 1960 yılından bu yana her yerde sıkça kullanılan ve ürün kategorilerini tanımlayan barkodun adeta torunu olarak görülen bir teknolojidir.

Barkodların aksine, net bir görüş, doğru bir okuma elde etmek için gerekli değildir. RFID için kombine edilebilen 8 ila 14 basamaklı sistem ve aynı kodlama şemaları kapsayan barkod teknolojisini farklı sürümleri (EAN, JAN) vardır.

Temel RFID sistemi bir transponder, bir okuyucu ve bir anten kapsamaktadır. Veriler, bir etikette saklanır. Etiketler, uygulamaya bağlı olarak, 64 kilobit veri tutabilir. Etiketler ile bir kez programlanabilir, salt okunur olabilir ya da okuma / yazma yapılabilinir.

Bir radyo frekansı sinyali, okuyucu antenin aralığından geçerken bir transpondere iletilir. Sinyal etiketi RF emisyonlarını tetikler.Transponder ya yansıtılır ya da etiketi pasif ya da aktif olmasına bağlı olarak, okuyucuya geri gönderilen veri bitlerini tutar. Transponder verileri gibi işlem kayıt türü, benzersiz transponder numarası, okuyucu kimlik numarası, işlem durum kodu ve hata algılama kodu gibi bilgileri içerir. Müşteri verileride aynı anda belirtilebilir.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInTumblrBlogger PostPinterestPaylaş